beats by dre cheap

Calcio Debata: Koja bi formacija najvise odgovara Juventusu?

Calcio Debata: Koja bi formacija najvise odgovara Juventusu?

Postavlja se pitanje, da li Juventus moze igrati sa nekom drugom formacijom osim 4-4-2,sa postojecim kadrom kojeg imaju?

Od kad znamo za Juventus on je poznat po formaciji 4-4-2, tako da se ta formacija rijetko ili skoro nikako ne mjenja.

Desi se u nekim teskim momentima ili kad nam trebaju bodovi ili ako gubimo ta da se jedino u tom slucaju formacija mjenja, koja na kraju ipak donese neki rezultat.

Za vrijeme Lippija, Cappela i ostalih koji su vodili Juventus, vecina njih je praktikovala navedenu formaciju, tako da Juventus u vecini slucajeva nije dao vise od jednog gola po utakmici.

Desava se protiv slabijih timova da daju i po vise golova, ali i za to se moze reci da je bila rijetkost.

Nekako se cini da sa 4-4-2 igramo i previse defanzivno i da cekamo pogodnu priliku da bi pokusali dati gol, sto je u jednu ruku i dosta rizicno.

Ako nas cijelo vrijeme pod pritiskom druga ekipa stalno drzi, onda postoji mogucnost da se i gol primi, sto je bilo dosta pogubno u takvim situacijama.

Posjedujemo dosta dobar igraci kadar i moglo bi se reci dobrih mladih talenata koji imaju zelju, volju i dosta su motivisani da se dokazu zasto su u Juventusu.

Da bi se svima od njih pruzila prilika da nesto pokazu i igraju na terenu, potrebno je promjeniti taktiku i formaciju po kome bi ekipa bolje funkcionisala.

Sad se postavlja pitanje svima vama, koja bi to formacija najvise odgovaral Juventus, s obrzimo na postojeci kadar koji imamo i povrede koje nas cijelo vrijeme prate?

U slucaju povreda, a to nam je izgleda prisutno stalno, treba postojati uvijek i rezervna varijanta kako postaviti tim da djeluje kao da igraju u najjacem sastavu!?

Football Club Juventus
http://juventus1897.blogger.ba
13/10/2008 19:34