Juventus gleda prema španjolskom tržištu

Prema Tutosportu, Juventus je spreman u svoje redove dovesti Atleticov dvojac Sergia Aguera i Maxi Rodrigueza.

Poznato je da je Juventus najveći gubitinik kada su skorašnji transferi u pitanju, samo treba napomenuti Almirona i Tiaga, što stvara još veći pritisak Juventusovoj upravi.

Kako je Diego odbio Secca, on se izgleda okrenuo Španjolskoj, pa je već na putu za Madrid kako bi pogledao Aguera i Rodrigueza i eventualno dogovorio njihov transfer.

Aguerova klauzula navodi da on može napustiti Atletico Madrid za 49 milijuna eura, ali Juventus pretpostavlja da tu cijenu može spustiti, a kada je riječ o Agueru on je transfer u Juventus odbio 2006. godine jer je Juventus bio na putu u Serie B.

Još jedan zanimljiv igrač Juventusovim skautima je Maxi, koji je postigao jedan od najboljih golova svjetskih prvenstava 2006. godine. Maxi je prema njima idealan kreativac koji Juventusovom sporom i već zahrđalom napadu treba.

Isti izvor navodi kako se Juventus ozbiljno zagrijao i za krilo Seville Diega Capela.

Kako Nedved vjerovatno na kraju sezone odlazi, Juventus je spreman dovesti njegovu špansku kopiju Capela.

Inače Capel ima samo 19 godina, brz je, okretan i jednako agresivan kao Nedved, a u zadnje vrijeme je postao standardan prvotimac Seville.

Inače Capel ima još tri godine ugovora sa Sevillom ali njegova otpusna klauzula je samo 12 milijuna eura, što Juventusu veoma odgovara.

trezeguet16
imam 2 bloga jedan je o juventusu jedan o raji idite na svi moji blogovi i nadjite !!

1 komentar

Komentariši