Seria A: Sampdorioa:Juventus 0:0

Serie A: Sampdoria 0:0 Juventus

Zelim se svima izvinuti zbog kasnjenja,ali imao smo mali tehnicki problema na stranici koje su na svu srecu otklonjenje,tako da sam u mogucnosti nastaviti sa daljnim radom i objavljivanjem vijesti.

Kao sto nam je dobro poznato juce je Juventus u Genovi odigrao protiv Sampdorie 0:0.

Susret koji nije posebno plijeno nekom izuzetnom igrom i stvaranjem prilike,donio je samo par uzbudjenja u tom susretu.

Juventus je kao i do sada utakmicu poceo dosta oprezno nastojeci ugroziti gol Mirantea.Tako se u 20 minuti prvog poluvremena moze izdvojiti sut Del Piera iz slobodnog udarca,ali Mirante odlicnom intervencijom to brani gdje odbijena lopta u velikoj guzvi u kaznenom prostoru dolazi do Poulsena koji nepreciznim udarcem salje optu pored gola.

Takodje u 28 minuti prvog poluvremena se moze izdvojiti prilika Del Piera kada je na dodavanja Sissoka usao u kazneni prostor Sampdorie i pogodio stativu.Do kraja prvog poluvremena Sampdoria je pokusala da napravi par prilika i imala je blagu incijativu na sredini terena,ali se nista posebno nije dogadjalo do kraja prvog polu vremena.

U drugom dijelu Juventus je kreno ostro u namjeri da pokusa uzeti tri boda iz Genove,ali je i Sampdoria nastojala uzvratiti istom mjerom.Tako u 54 minuti Cassano izvodi slobodan udarac sa nekih 30 metara,ali zamalo pored gola.

Drzali smo dosta loptu u svom posjedu i nastojali preuzeti incijativu na terenu,tako da smo imali neke polusanse koje se nisu do kraja realizovale.

Izdvojit cemo u ovom susretu posebno Manningera koji jei ovoga puta bio na visini svog zadatka i odlicno obavio posao.

Sastavi timova:

Sampdoria:Mirante, Luchini(Bottinelli), Gastaldello, Accardi, Stankevicius, Sammarco, Palombo(Dessena), Francheschini, Pieri, Delvecchio, Cassano.

Juventus:Manninger, Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro, Camoranesi, Poulsen, Sissoko, Nedved, Amauri, Del Piero(Iaquinta).

trezeguet16
imam 2 bloga jedan je o juventusu jedan o raji idite na svi moji blogovi i nadjite !!

1 komentar

Komentariši